Golgata

Jag bor som på ett berg. Med hav på ena sidan och som en udde åt andra. Här bodde det arbetare förut i husen från 40-talet, det var så det var tänkt. Att finnarna på varvet skulle hålla sig på en plats, nära, en bit ifrån. Kanske inte medvetet, men det var så det blev och berget heter finnberget.

Jag ser Stockholm, djurgården och hamninloppet. Jag hör vågorna på sommaren om jag öppnar fönstret. Där huset tar slut, tar ett berg vid och det är mäktigt att gå upp till krönet och stå tio meter från mitt eget tak, som är högre än finlandsfärjorna när de kommer och vi står där jag och lillan onch njuter.

Den andra våren för oss nu. Det är långfredag i dag och vi står där, 2009_april_2-219njuter av utsikten, hon går på värnet och hoppar ner och upp igen och katten följer oss. Som en hund.

En granne kommer förbi och vi hejar, de har nyligen flyttat hit och vi pratar. Om allt från det meditativa i att lägga plattor och klinker och att bli pappa. Få barn. Deras kommer om två månader och han är 27. Han frågar mycket om det där med att bli pappa.Att det känns osannolikt och vi kommer från lika han och jag. På olika sätt.

Lillan passar på och ser att jag tappat en del uppmärksamhet och går där hon inte får, men hon lyssnar när jag säger stopp.  Hittar en pinne som hon rafsar i backen med och katten hoppar fram, hon skrattar. Vi skrattar. Och så sprionger hon och jag vet det där, att dagen har gått smärtfritt. Inga skador idag. inga snubblingar och skrubbsår. så det hängde i luften.

Hon tappade ena skon och for rakt i backen. Blev tyst. Ni vet, reste sig upp, men inte ett ljud, lade sig igen och skrek efter ett tag. Tappade liksom luften. jag har blivit van. Att hon är lite dramatiskt lagd, som sin pappa och jag håller om. Det är dags att gå hem.

På något sätt så fastnade känslan i mig idag. Att det har blivit riktigt bra. I sinom tid. En långfredag. 2009.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s