Gör upp, gör om, gör bättre

Jag såg en stund idag hemma hos vännen, på Susanne Ostens sökande efter sina rötter. En del igenkänning som jag identifierade mig med i den enormt begåvade kvinnan. Hon förmedlade en skön önskan att förstå, reflektera och vem är vi om vi inte?

Alex Schulmans bok recenserades och jag blev lite förvånad, att sorgen över pappan, dödsrädslan, i det finputsade fanns där.Recensenten var positiv och jag noterar PR-omprofileringen av Alex Schulman. Snyggt jobbat. Kanske till och med välförtjänt. Mission accomplished.

Jag slås av det där. Att vi behöver begrava bilderna vi hade och de nya vi fått, av de som är nära. De gamla strategierna som inte längre fungerar.Men systemet, kroppen och tankarna är som om då var ett nu. Det gäller att vara på sin vakt ibland! Det går att göra om, annorlunda, att våga.

Jag hade ett långt samtal idag. Med en i familjen och om då, när vi flyttade till latinamerika. För kärleken delvis, men för hennes skull mest komma bort än till. Och jag ser idag, vilken enorm skillnad de åren var för mig. Förmågan att få uppleva en daglig tacksamhet för hur fantatiskt vi har det idag, här i Sverige, glädjen att veta att vi kan göra allt vi vill, nästan. Sorgen att se att vi tappat så mycket kamp. Att vissa saker förändras aldrig. Som den bolivianske presidenten som sätter sig på sitt golv i presidentpalatset och hungerstrejkar. Vissa saker är sig lika.Skillnaden från då till idag är att idag får jag veta det nästan samtidigt det sker och det här är viktigare än vi förstått.

Jag har sett faran i att tro att min sanning, är den som gäller. Att det jag ser är det som råder. Kevin Kelly har sagt så snyggt, det som händer oss nu. ”Ingen är så smart som alla”.

Nu blev det ett kanske märkligt inlägg så här på kvällen, innan jag stänger datorn och somnar, men inspirationen är ett faktum och det här är ett utmärkt sätt för mig att komma till ro med det som kommer, händer, vaknar.

Mina tankar idag är hos vännen, som just nu utmanas av sig själv som mest. Som har beslut att ta som inte ens är beslut att ta. Som står i en startgrop och hur han än vänder sig så är det bara gropen han ser. Jag önskar av hela mig idag, att han kunde se vad jag ser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s