Ingenjörsvetenskapsakademin inspirerar

Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA har ett mentorprogram. Ett projekt som på många sätt behövs i stor utsträckning. Mötet mellan den akademiska världen och näringslivet. Med forskare och mentorer. För att närma.

Jag fick tidigare förmånen att föreläsa för grupperna om kommunikation. Presentationen, pitchen, att säga det man vill säga på 30 sekunder. Om man nu kan det.

Idag var det avslutning på programmet och jag fick förmånen att sitta med i juryn och göra det där svåra, välja, en som skulle vinna. Efter att ha presenterat sig.

Jag tänker inte berätta här vem som vann, eftersom det inte kommit som nyhet än på IVAs webbplats. Men det var inte självklart.

Jag blev grymt imponerad av de sex finalisternas resa. Många som hade reflekterat över livet.

Det intressanta var några nämnare som jag noterade, och det var vikten av ledarskap, ett identifierat ledarskap, som samtliga kommunicerade. Det egna, personliga ledarskapet.

Och vinnaren personifierade det här genom att i efterorden , med blommor i famnen berätta, personligt om saknaden efter sin pappa, som gått bort för ett år sedan. Personligt, närvarande och äkta. Kan det bli tydligare?

Jag fick tillfälle att prata med Hervé Lebret, författare av boken Start-Up: What we may still learn from sillicon valley, om entreprenörskap, ledarskap och han som kommer från Schweiz pratade om utmaningarna. Det där om ledarskapet, att det är generationsskifte, att de yngre ledarna behövs. Att det som håller i längden, som blir på riktigt och hållbart, är äktheten, det som är på riktigt. När ledare är sig själva och smittar. Det blir det bra.Eller som han svarade en stund senare; You managementcoaches have a great mission to fulfill!.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s