Glokaliteter

Jag sprang på ordet glokal för rätt länge sedan.

Att världen blir alltmer Globalt lokal. Jag är osäker om det syftar på om världen blir mindre, eller faktiskt större och mer distansierad.

***

Jag har problem att släppa det som hände i Enskede.

Hur det utvecklats. Med allmänheten som via nätet och sociala forum agerar CSI-Inspirerade detektiver. Det är lika osmakligt som det är ett mått på tiden vi lever nu. De misstänktas personnummer ligger ute på ntäet, med bilder och hot.

Det hör ihop med det där glokalt.

Förhoppningen att bli sedd, att synas och hur vi allt mer distansierar oss.

Jag ska ärligt erkänna att jag börjar fundera över den här bloggen.

Om mina egentliga avsikter med den och kring behovet. Det lutar faktiskt åt att det kommer att bli färre och färre inlägg här. Fler och fler texter, som är för mig. Kanske för andra, sedan.

Ett svar till “Glokaliteter

  1. Håller med dig fullständigt.. jag har varit hemma sjuk några dagar och därav haft tid att ”surfa runt” och läsa om det här tragiska mordet. Jag är 29 år.. min tonårstid i mitten av 90-talet känns oerhört harmlös och lätt när jag nu ser den här ”världen” som finns på Internet med ungdomarnas bloggar. (Jag är tydligen i den generationen och i den branschen som faktiskt ”missat” den här världen….född 1979, jobbar inom finans och inte media..)
    Får rysningar när jag tänker på hur mina framtida barn kommer att ha det under sin ungdomstid.

    Läste kommentarerna på den här misstänkta Toves blogg.. det är skrämmande hur primitivt och nästintill barbariskt den här hetsjakten ter sig. Att hota och döda dem som dödat är något som hör hemma i diktaturer, i Sverige har vi domstolar som sköter processen efter ett brott. Självklart förstår man att de är upprörda och arga, men jag hoppas i alla fall att jag ska kunna uppfostra mina framtida barn till att hantera sådana känslor på andra sätt än att skriva hot och könsord på olika bloggar.

    Vad som också slår mig, är vilket dåligt språk ungdomar har. De kan varken stava eller formulera sig korrekt. Jag börjar starkt tvivla på kvalitén i den svenska skolan! Redan när jag som 19-åring vikarierade som lärarassistent slogs jag av vilken skillnad i disciplin det var jämfört med när jag gick i lågstadiet. Nu menar jag inte att detta gör att barn utvecklas till mördare, men överlag tycker jag att det verkar vara både bristfällig uppfostran och utbildning nu för tiden.

    // Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s