Sommar

Skymningen är inte lika vacker som gryningen.
För när vi lämnar Norrköping bakom oss, vid 00.30 börjar det ljusna och den fukt som finns blir till dimma. Siluetterna tecknar sig som dramatiska bilder och nog anar jag knytt som sveper förbi över vägen. Som från förr.
Midsommar 2009 och vi åkte söderut på torsdagen. Sent för att slippa trafiken och så min liten kunde sova. Det tog tid för henne att somna på väg ner. Först vid halvelva och ditresan gick fort. Till gården med vännerna och med alla djuren.
Jag förundras av henne. Hon har sovit fyra timmar. Väcks mitt i natten vid 02.00 och alla odds säger att hon borde skrika, ledsamt och trött. Men inte ett ljud. Bara stort leende när hon frågar om vi är framme.
Hon vet bara att vi ska till Göteborg. Inget mer vet hon.
Bara det. Och hon ler, skrattar åt det stora rummet, inrett över ladan och så somnar vi. I morgon är det midsommar.
En dag som fylldes av vännernas värme, barn, grannar, brännboll, dragkamp, kubb, pilkastning, plock av dagsfärska ägg från kycklingarna, hälsa på lammen. Och massa mat och av dottern såg jag knappt. För hon var i allt som fanns runt omkring. Fylld av landet. Gräset. Solen.
Så idag. Vaknade jag tidigt av att fåren rymt, jag och hunden stormade ut på vägen och samlade in dem. SÅ till kycklingarna igen med lillan och framåt eftermiddagen togs hästarna fram. Vi båda red. Alla som känner mig känner också till min rädsla för hästar, men vi ryktade, kratsade, satte på sadel och hon red. Jag red. Inte själva, men ändå. Nästan.
Så utomhuspoolen och springa i vattenspridaren. Och picknick på gräsmattan.
Hon somnade direkt i bilen. Och nu har jag kört hem. Ligger i sängen och har svårt att somna. Lika glad var hon i dag, när vi ko hem, att vara hemma. Trots att hon tydde sig så till Helena, vännens fru som höll om henne när hon förstod att vi skulle hem.
Det första vi såg när vi kom hem, på E4, var en civil polisbil. Och en annan bil som dundrade förbi i över 200 kmh. Och efter flera polisbilar.
Jag blev ledsen. Insåg vad storstad kan vara. Och vad vi kunde ha. Men till vardags är det annorlunda. Men min längtan ut, bort från staden är tydlig.
En helt annan sak.
Jag kommer inte att uppdatera den här bloggen på överskådlig tid.
Vill du läsa saker jag skriver mer frekvent så rekommenderar jag att du kikar in på nvp.se.

Glad sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s