Tiden är relativ

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit den rubriken, sedan jag blev pappa. För tiden blir oändligt mer angelägen.

Plötsligt har det gått en vecka. Och jag kan se på henne, att det hänt saker. Från den ena veckan, till den andra.

Det är något med håret, saker hon säger, hur hon rör sig, saker som hon plötsligt ser i gamla filmer som hon inte såg tidigare. Mamman har ett liv med henne; jag och liten ett annat. Det är skillnad och för min lilla helt naturligt. Att en del saker gör man inte här, som man gör hos mamma.

Att det finns en iphone därborta med barnfilm på förstår jag när jag hör henne ligga i sängen och låtsas att hon tittar på film. För så får jag hos mamma. Här är det något annat och jag värderar faktiskt inte; noterar snarare att hon växer min lilla.

Ikväll vid läggdags och sedvanlig rutin, på väg mot min säng, där hon brukar få somna själv, så sade hon bara rakt upp och ner; Pappa, idag vill jag sova i egen säng.

Det kändes snopet. Som om jag förlorar något, samtidigt som jag blev glad. Att hon tar stegen själv. Är tydlig och rak.

Snart är hon fyra och pratar redan om sitt kalas och de som ska bjudas. Det blir ett barnkalas i år; inte ett vuxenkalas.

När jag träffar på barnfamiljer, med ett nytt i vagnen och vi pratar; och jag förstår att det är det första; så inser jag hur fort det gått och jag uppmuntrar; ta tillvara på varenda stund. För det går fort. Det var verkligen nyss hon kom hem till oss för första gången och kröp in genom dörren, ett och ett halvt år gammal.

För henne är film något man kan se i en Iphone. För henne är popcorn något man gör i en micro. För henne är TV något man kan se på via en dator. För henne är fotografier något som man tittar på i en dator. Men för henne är också en bok, en bok. En teckning en teckning. En vän, en vän. En pappa, en pappa.

Annonser

Ett svar till “Tiden är relativ

  1. Hej,
    Jag är journalist och jobbar med ett reportage om att vara särbo. Jag skulle vara glad om du vill kontakta mig så jag får lov att förklara närmare (bl a vilken tidning det är till), samt ev fråga om jag får lov att intervjua dig. Du ser min mailadress här.

    Vänliga hälsningar,

    Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s