Ibland så blixtrar det

Det började som en relativt oförarglig grej. Pensionären som lappade till en yngling. Inte helt ok att göra. Men någonstans kom smällen ifrån. Och det åkte en buss med pensionärer för att försvara Roland, ge honom sitt stöd. Och det är på något sätt betydelsefullt för mig, det är ett Sverige jag känner igen mig i. Ett Sverige, där vi reagerar och bryr oss om varandra. Det är viktigt för mig.

I spansktalande länder finns ett ordspråk som lyder; ”Hacerse el sueco”, att låtsas vara svensk betyder det, med innebörden att när man spelar dum, låtsas att man inte förstår, att man är drygt puckad, ja då ”är man svensk”.

Idag har jag fått en bekräftelse på detta.

Mitt nya ordspråk för att symbolisera samma sak kommer framöver för mig att bli; ”Att göra en Malin Wollinare”.

Inspirerad av Rolands gärning, svarar hon i dagens krönika på Aftonbladet att istället för att slå, ska man kasta avföring på sin barn för att uppfostra. Det klart man inte ska slå, det är lagvidrigt, men avföring? Vart har nivåerna tagit vägen i ambitionen att generera trafik.

Jag vet att det här inlägget kommer att generera trafik till hennes inlägg och bara därför borde jag avstå. Men på något sätt vill väl jag också göra ett statement.

Jag har alltid läst Aftonbladet, eftersom jag någonstans alltid hittat det där som busslasten med pensionärer gör, visar sin solidaritet och bryr sig och engagerar sig.

Det som det nu har blivit är bara en enda Malin Wollinare. Det säger allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s