Så här års river det i mig

Jag har precis somnat när åskan börjar gå, någonstans utåt öarna. Mot havet och det mullrar. Jag ligger tyst och hör mullret och vinden, ljudet av snön på fönsterblecket. Det var länge sedan som det blev riktig vinter i Stockholm. Utanför fönstret är det kritvitt och jag brukar kunna se över till Djurgården även vid dåligt väder. Inatt är det en vit vägg.

Det kanske är vintern, eller att hösten så snabbt lämnade. Kanske att det är jul snart och vi har pyntat jag och liten och jag gillar det. Märkligt nog, njuter jag av det, något ajg aldrig gjort tidigare. I tidigare relationer har jag frustat och gnällt som en sur gammal gubbe och i år är jag klar med julklappar och pynt och menyer redan nu. Mitt i december, när vintern tar oss med storm. Det här årstiden river i mig. Drar i mig.

Jag kommer att tänka på natten i november, när jag fick bära min säng på ryggen, uppför berget, ända från Slussen. Den natten då Stockholm frös till blankhal is och det var som i en surrealistisk film dagen efter, med övergivna bilar längs vägrenen. Som nedanför backen idag, en bil som inte orkade sig upp och som fastnat, parkerad bredvid busshållplatsen.

Den här tiden på året, är min reflektionstid. Mitt i jobbåret och en form av avslutning trots allt i och med att vi går från nio till tio. Ändå, kort paus på någon vecka, så är allt igång igen. I år är dagarna välförtjänta. Hösten har varit ansträngd. Jag märker det på min omgivning. På mig själv. Många saker som förändrats och som behöver få egen tid att landa.

På söndag fylls lägenheten av barn, som ska fira min liten, redan fyra och hon är redan, jag vet det är fånigt, så stor, så stark, så jävla ball. Självsäker och tydlig, modig och glad. Det kanske är därför jag vaknar av mullret, som minner om tid som flyger iväg,

Lika länge som det tog att skriva, så har vinden mojnat och jag kan se ut över vattnet igen.

I morgon blir det pulka i backen på berget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s