Manligt värre

I vår  kommer jag att medverka i tidningen Man Magazine. I form av coach och mental tränare. En utmaning i sig att i text förmedla någon form av tanke framåt för målgruppen män.

Samtidigt som jag fick förfrågan, har jag såklart funderat i massor på vad det är det där; att vara man. Själv är jag fyrtio, mitt i en otroligt givande karriär, med många strängar på lyran med tydligt fokus, pappa till en stark och modig dotter och tar en svängom som i kväll på vardagsrumsgolvet till Mamma Mia som hon älskar. Fast vi sjunger Pappa Mia, då skrattar hon. Särbo med alltsomallt fyra bonusbarn som alla är karaktärer som inspirerar rejält.

Det kanske är manligt, vad vet jag. Att välja bort heltidsjobbet för att få tid att i lugn och ro hämta och lämna på dagis. Det kanske är en sådan sak, eller att ligga på rygg och göra snöänglar bara för att och att samtidigt strunta i bussköns blickar av avund, för att de egentligen själva hade velat ligga där.

Manligheten har förändrats. Några av de manligaste vännerna jag har; är gay eller på väg ut. En märkligt trygg mix av både och. Som liten fick jag en del olika förebilder och de var alla märkligt utvalda av min galna sköna mamma, islänningen, palestieniern, bolivianen. Ja herregud, det är ju en story i sig. Så visst är min definition av manlighet spräcklig och facetterad av många erfarenheter. Kanske det är det som blir det manliga. Det spräckligt mångfacetterade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s