Det blir om några veckor

Idag kom annonsen. Det är om några fredagar. Klockan 14.00. Med en dikt från Bo Setterlind. I stor kyrka och det har gått en dryg vecka.

På fejan ligger hans profil kvar och vännerna skriver till honom, försöker förstå. Det är dubbelt. Jag skrev till honom för bara några veckor sedan. Rakt ut i tomma luften, på något sätt.

Annonserna är sig lika, med skillnaden att en del har symboler i fyrfärg. Och en del har fotografier. I övrigt är de lika. Men det är absurt att se ett välbekant namn. Jag har sett för många.

Min lilla märker att jag är ledsen, så hon frågar. Är du ledsen? Ja, lite grann. Varför då, undrar hon, varför är du inte glad. Så pratade vi en stund. Om att allt inte blir som man tror. Att ibland är man ledsen, det får man vara. Ibland är man glad, det får man också vara. Hon nickar och tröstar på sitt sätt, harmonisk, glad, full av liv.

Vi sitter i fåtöljen hemma, ser ut över vattnet och en fantastisk skymning över Stockholm, solen i orangebrand går ner över stadshuset och bryggan som går ut från Finnboda, med lyktor på sidorna som reflekterar i vattnet. Vattenglitter som hon kallar det. Den stunden på dagen, så här på söndag när vi båda förstår att det dröjer snart en vecka tills vi ses igen, har blivit viktig för oss.

Jag kommer på mig själv när jag klipper ut annonsen att jag inte läser, bara ser namnet och hoppar över barnens namn, familjens, de som är kvar. Som ska ta vidare.

Sorg är ett arbete, att praktiskt ta sig igenom; med både och. Glädjen och det svåra. Det obegripliga, med det förståeliga. Och så egot, som vill ha sitt. Som sällan har med verkligheten att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s